Alla kan dra nytta av yoga

Yoga finns i många olika former idag från de som lägger större fokus på andning och mindfulness till väldigt fysiskt krävande yoga som endast vältränade personer klarar av. Men oavsett dina förutsättningar finns det en form av yoga som kan gynna dig på ett eller annat sätt.

Kläder och utrustning

När det kommer till kläder är bekvämlighet något som alltid väger tungt och det reflekteras också i utbudet när du tittar runt i butiker. Löst sittande kläder är inte alltid rekommenderade dock då de kan glida runt och kanske visa lite mer än du tänkt beroende på yogapositionerna du ställer dig i.

Utrustningen börjar så klart med en bra yogamatta och det finns olika varianter att välja mellan. Storlekarna är ofta densamma oavsett modell, men material och tjocklek kan variera. Om du exempelvis svettas lätt och mycket vill du ju ha en som kan ge bra grepp trots detta. Och en tjockare matta ger också bättre dämpning för knän och leder.

Kurser för nybörjare

Medan du absolut kan börja träna yoga på egen hand genom att ta kurser på nätet, är det många som gillar att vara på plats med en instruktör som kan hjälpa en att hitta rätt position. Vägledning och att kunna få svar på frågor kan vara mycket hjälpsamt i början och ge dig mer motivation att fortsätta med yogan regelbundet.

Men även om du vill gå denna väg är det inte alls fel att läsa på sig lite och ta grunderna till hjärtat innan du kommer till din första kurs. Detta är något du kan lära dig på bara några timmar.