Träna i hemmet

Om ett gymkort verkar dyrt, om gymmet ligger långt bort, om du inte gillar att vara ute och springa, hur ska du få in din träning i veckoschemat? Du tränar hemma så klart!

Hemmaträning har varit vanligt sedan långt tillbaka, före gymmets födelse. Förr handlade mer om att göra några övningar då och då medan i dagens mening betyder det att du avsätter tid för att träna tills du svettas. 

Den viktigaste träningen för en hälsosam kropp är att utmana musklerna. Styrketräning ger dig en kropp som orkar hålla igång till ålderdomen och som har ett stärkt immunförsvar. Studier visar att vi förlorar upptill trettio procent muskelmassa när vi blir äldre. Med starka muskler kan du äta mer eftersom kroppen behöver mer energi, bara det är den perfekta moroten för att sätta igång. 

Det bästa sättet att träna genom hela kroppen är med en gymstation. Titta på gymstationerna från Gorilla Sports så ser du att de större modellerna innehåller hantlar, skivstång, bänk och vikter för att träna lats. Du kan träna alla de stora muskelgrupperna och utmana de små med hantlar och din egen kroppsvikt. 

Styrketräning är viktigt men ska gärna kombineras med konditionsträning. Normalt brukar man hitta ett bra joggingspår eller en promenadrutt i villaområdet. Vill du inte ge dig ut i naturen kan du skaffa en motionscykel eller löpband för att träna upp flåset. Har du minimalt med utrymme kan du satsa på hopprep eller en aerobicsvideon framför teven. Du behöver bara flytta på soffbordet för att få plats.