Ta hand om sportskador

Den allra vanligaste orsaken till skador är överbelastning följt av fall. I synnerhet inom löp och lagsporter. Ledskador i form av knä och armbågsöverbelastning dominerar inom idrott. Leder är ett av våra viktigaste instrument, dem ansvarar för att skelettet ska kunna röra sig mot varandra. Då är det inte konstigt att du blir stel av knäsmärta eller inte kan röra dig fritt vid tennisarmbåge.

Träning och läkemedel

Rörelse har en antiinflammatorisk effekt på kroppen, men det gäller att träna rätt. Speciellt om det gäller en ledskada som exempelvis tennisarmbåge, undvik att lyfta tungt och gå mer på mjuka övningar. Öka blodcirkulation genom att ta promenader eller massera runt sakta på det skadade området. Vid allvarliga skador är det bäst att bara vila och låta armen vara helt i fred. Om du känner att du behöver vård kan du behandla din tennisarmbåge hos naprapat. Vid akuta skador bör du linda för att minska inre blödning. Ta receptfria värktabletter för smärtlindring.

Träna i förebyggande syfte

Du kan också utföra sport på så sätt att du undviker skador från första början. Till exempel med hjälp av stretching, något som glöms ofta bort. Tänk också på att värma upp ordentligt innan träningspass, även vid ett enkelt pass. Detta minskar risken för skador och ökar samtidigt träningens effekt.