Amerikansk fotboll i Sverige

Den amerikanska fotbollen växer sig allt större i Sverige. Både som tittarsport, men även antalet spelare växer. Världens största liga för amerikansk fotboll är NFL i USA. Det är just i USA där sporten är som störst, men intresset för amerikansk fotboll har funnits under lång tid även i Sverige. Däremot är det under senare år som amerikansk fotboll har blivit en större sport även här i Sverige.

Vem hejar du på?

Som icke-amerikan kan det vara svårt att hitta sitt egna lag att heja på. Om man inte har den tradition som traditionell fotboll har så får du hitta egna sätt att hitta ditt lag. Vissa föredrar att heja på svenskar, även i amerikansk fotboll. Därför letar de upp spelare med svenska rötter, såsom Daniel Carlson, en halvsvensk spelare i NFL.

Visa din laganda

Som stolt supporter visar man gärna upp vem man hejar på. Supportrar är stolta och bär gärna sitt favoritlags logo på sin tröja eller mössa. Det finns ett stort urval av både klädtyper och hushållsartiklar att välja mellan, med tryck från olika NFL-lag. Om du inte är intresserad av kläder finns det bland annat muggar och glas att handla. Dessa kan du handla online.