Världens mest populära sporter

Sport utövas i världen alla hörn och på alla möjliga nivåer. En del har dock blivit mer populär än andra och här tänkte vi ta oss en titt på några av de absolut största sporterna i världen idag.

Fotboll

Fotboll är utan tvekan det mest populära sporter i världen och har varit det en lång tid. Exakt hur länge är dock svårt att säga. Fotbollen är ju dessutom uppdelad i mängder av ligor och divisioner. Premier League, den högsta ligan i England, kan mycket väl vara den mest populära enskilda ligan och drar till sig stor internationell uppmärksamhet. Det är inte ens ovanligt bland svenskar att åka och se en match live.

Cricket

Cricket är inte något alla svenskar är bekant med men är en otroligt stor sport i den engelsktalande världen. Mer specifikt i Storbritannien och flera av landets tidigare kolonier i syd och öst. Cricket spelas faktiskt i Sverige också och vi har vårt eget nationella förbund, men sporten får inte stor mycket uppmärksamhet som många andra sporter i landet.

Landhockey

Hockey är en sport vi svenskar är väl bekant med, men det är ju något vi är van att spela på is mer än på marken. Landhockey har många likheter med vår ishockey men även stora skillnader. Ingen som sett båda formerna skulle någonsin förvirra dem. Landhockey spelas professionellt i nästan hundra länder och är även en gren i OS.

Tennis

Tennis popularitet är kanske inte lika förvånande för oss svenskar som de två ovanstående. Det är en sport vi utövat här i Sverige sedan slutet av 1800-talet och vår allra första tenniskklubb startades faktiskt av Gustaf V, dock medan han fortfarande var kronprins.