Cykla dig i form

Att cykla är bland de bästa träningsformerna som du kan välja när du vill komma i form. Det är betydligt skonsammare för muskler och leder än att springa och det är dessutom riktigt roligt att susa fram längs vägarna, när du väl börjat få upp lite kondition i kroppen och tempo i cyklingen.

Glöm inte hjälm!

Något som känns viktigt att nämna, helst för alla vuxna, är vikten av att ha en hjälm på huvudet när du väl sätter dig på cykeln. Eftersom det bara är ett måste i laglig mening att ha cykelhjälm på sig tills dess att man fyllt 15, ser man alltför många efter denna ålder som inte använder sig utav någon hjälm. Den största anledningen är nog att man anser att det är lite töntigt att bära cykelhjälm, men fråga dig själv hur töntigt det väl är när du väl är med om en allvarlig olycka? Då kan mycket väl cykelhjälmen vara det som gör att du överlever och dessutom utom några extremare hjärnskador.

Elcykel - inte alls dumt!

Med en elcykel av något slag är det betydligt enklare än med en vanlig cykel att välja hur du vill lägga upp dina träningspass. Om du känner dig sliten efter några hårda turer och vill åt lite lättare träning för en dag, så kan du till exempel välja att ta hjälp av elckeln i alla uppförsbackar. På så vis kan du ändå ge dig ut och cykla för att röra på dig i någon utsträckning, istället för att helt strunta i att ta dig ut på grund av att du känner dig alltför sliten. En elcykel gör även att man kan ta ut sig maximalt vid varje träningtillfälle om man så skulle önska, då den ser till att man ändå tar sig hem om ens egna krafter skulle tryta i slutet utav träningsrundan.