E-sport - en riktig sport eller inte?

Under de senaste åren så har det tvistats flitigt i media och runt omkring på nätet gällande E-sportens vara eller inte vara när det gäller att beblandas med mera tradionella sporter. Kampanjen för den sida som förespråkade E-sporten som riktig sport gick från början trögt, men idag har allt fler börjat sålla sig till denna sida och vi har redan sett en rad genombrott som tyder på en fortsatt utveckling åt detta håll.

Tradtionella idrottslag och klubbar startar egna E-sportslag

Något som har börjat hända alldeles nyligen är att traditionella sportorganisationer börjat blicka mot E-sportens värld och vi har redan sett ett fåtal som tagit klivet helt ut och rekryterat egna spelare för att starta nya E-sportslag under organisationens fana. En av pionjärerna var framgångsrika Manchester City, men som sagt finns det även fler som följt efter i samma fotspår.

Speciela visum för E-sportproffs i USA

Det har länge varit vanligt att olika atleter tilldelats speciella visum för att få vistas i USA, men för E-sporten räkning hände detta först 2013, då Danny "Shiphtur" Le från Kanada blev tilldelad denna typ av visum för att spela League of Legends på profisionell nivå i landen.

Svenska lag populära internationellt

Någonting som vi svenskar åtminstone kan vara stolta över, vare sig du är speciellt inne på E-sport eller inte, är att de svenska E-sportslagen kommit att bli enormt populära även internationellt, och därigenom varit bra ambasadörer för Sverige. Många turister har kommit att resa långväga för att få vara med om fartfyllda och spännande  turneringsmatcher live på plats under Dreamhack, som länge varit ansedd som världens största datorspelslan. De mest kända lagen har självfallet även sina egna supporterprylar, och på Dreamhack brukar man bland annat kunna se många CS:GO-fans strosa runt med nyinköpta Ninjas in pyjamas kläder, för att klart och tydligt visa vilket lag som ligger dom varmast om hjärtat.

Mycket tyder på en fortsatt positiv utveckling

Det mesta tyder faktiskt på en fortsatt positiv utveckling för E-sporten där dess prestige enbart kommer att öka. Detta kommer mest troligt även leda till att E-sporten än mer kommer integreras med resten utav sportvärlden, inte minst på grund av det enorma intresset som bara tycks öka år för år, och det generationsskifte som står för dörren när det kommer till viktiga poster inom diverse olika idrottsorgan.