Spela fotboll i sommar

Fotboll är ett av våra absoluta favoritspel, och är en internationell dörröppnare som fungerar i länder, bland alla typer av människor. Med bara en boll kan du starta en match. Fotboll spelas lika ofta och mycket på våra svenska skolgårdar, som på gator, gräsmattor eller i parker i så skilda länder som Brasilien, Senegal, USA, Japan och Ryssland. Fotboll är helt enkelt en internationell sport som också tagit oss svenskar med storm.

Några av anledningarna bakom framgången kan vara den enkla utrustningen som behövs (en boll) och de relativt enkla reglerna (att göra mål i motståndarlagets mål) som omgärdar spelet. Sommartiden är av förklarliga skäl den stora högsäsongen för fotboll i Sverige, eftersom det då går att spela utomhus på grönt gräs under en varm sol och en blå himmel.

Fotboll spelas helst utomhus på gräs, men kan också spelas inomhus eller på andra underlag som grus eller asfalt. Den som helst spelar fotboll hemma framför datorn kan idag gör det utan problem, tack vare många smarta möjligheter med online gambling. Fotboll online är en växande trend, som kan vara ett perfekt alternativ de dagar det regnar eller helt enkelt är för varmt för en match utomhus. Kolla in det här för att få mer information

Svensk fotboll lär ha kommit till landet i början av 1870-talet, från England och Tyskland. Idag är fotboll den absolut största sporten i Sverige om man räknar antalet utövare, och fotboll är dessutom den största arenaidrotten i Sverige. Stora svenska matcher spelas ofta på arenor som Ullevi i Göteborg, Tele2 Area eller Friends Arena i Stockholm, eller Malmö Stadion och Swedbank Stadion i Malmö.

Sveriges landslag har länge varit en stolthet, och består av ett damlandslag och ett herrlandslag. Ligan för herrar kallas för Fotbollsallsvenskan, medan damernas motsvarighet heter Damallsvenskan. Herrarnas allsvenska spelades första gången redan 1924, och Malmö FF har vunnit ligan flest gånger (22 gånger). Andra stora svenska lag är IFK Göteborg, Halmstad BK, AIK och Kalmar FF. Damernas allsvenska startades inte förrän 1988 och hittills har FC Rosengård kammat hem segern flest gånger (9 gånger).