Vad är egentligen E-sports?

Om du är intresserad av spel och sporter så har du nog hört talas om uttrycket e-sports. E-sports är det uttryck man använder för att beskriva tävlingsinriktade spel där man tävlar i lag för att se vem som är bäst. I texten nedan kan du hitta en lite mer utförlig beskrivning som kan hjälpa dig att förstå exakt vad e-sports är för något samt hur det har påverkat spelkulturen.

Den vanligt använda termen e-sports står för electronic sports och beskriver spel där man tävlar mot varandra i lag på stora turneringar. E-sport events brukar ofta sändas på TV och liknande streaming sajter och har bland annats plockats upp av stora mediabolag såsom svenska TV4. E-sports scenen och dess publik växer mer och mer för varje år och att kolla på e-sports blir allt mer accepterat i samhället.

På senare år så har de största e-sports eventen samlat enorma mängder människor och lyckats fylla stora arenor. Prispengarna i dessa stora evangemang brukar ofta ligga uppe bland miljon siffrorna och eventen är som vilka stora sport event som helst. Trots detta så finns det många som inte tar e-sports seriöst och påstår att det inte är en riktig sport men som det ser ut nu så håller e-sports på att bli mer populärt än andra vanliga sporter.