Svenska hockeyprofiler

Förr

Det är svårt att välja och vraka bland alla fantastiska svenska hockeyspelare som funnits genom tiderna men om man ändå måste göra ett val och räkna upp ett fåtal så kommer dessa som följer: Pelle Lindbergh, Börje Salming, Håkan Loob, Kenta Nilsson, Peter Forsberg, Nicklas Lidström och Mats Sundin. Självfallet finns som sagt ännu fler ikoner att tala om men någonstans måste man skilja agnarna från vetet och denna gång blev det dessa herrar som lyckades placera sig på listan.

Nu

För närvarande har vi fortfarande några gamla rävar kvar i NHL så som Zäta (Henrik Zetterberg), bröderna Sedin (Henrik, Daniel) och kanske framförallt målvaktssuperstjärnan Henrik Lundqvist som varit Rangers stora trumfkort säsong efter säsong, med en enorm potential. Förutom de gamla rävarna så har vi dock även spelare som Victor Hedman, Loui Eriksson och Filip Forsberg, och många många fler.

Svenskeffekten

Det är inte helt otroligt att tänka att det är tack vare alla framgångar för det svenska landslaget Tre Kronor, samt svenskar i NHL, som lett till det enorma intresset för hockey i Sverige, något som dessutom gör att vi ständigt fyller på med exportbar talang. Det blir nästan som ett sorts kretslopp där svenska hockeyspelare och internationell ishockey ingått någon sorts symbios med varandra, och för oss svenskar är det bara att tacka och ta emot!