Gemensamma familjeaktiviteter

Som familj så kan det ibland vara trevligt att hitta på aktiviteter tillsammans. För många så är det olika träningar för barnen på veckorna och kanske matcher och uppvisningar på helgerna. Tiden kan vara en bristvara när det kommer till att umgås familjevis.

Försök att hitta någon dag i veckan då ni kan hitta på något tillsammans. Sommartid så kan det vara att man ger sig ut på en cykeltur tillsammans, det behöver inte vara en Vätternrunda utan kan räcka till en närliggande sjö. Medtag något gott att fika och njut av dagen.

Det kan ju också vara så att någon förälder och ett barn har liknande intressen och delar någon form av sport och på så sätt får umgås med sina barn i samband med träningar och tävlingar eller matcher. Det är alltid roligt med föräldrar som engagerar sig i det som de egna barnen håller på med.

Framförallt tvinga aldrig din medverkan om barnet säger att dom inte vill att du ska vara på plats så kan ni väl hitta någon annan aktivitet som ni kan gå på eller stanna hemma och städa eller något annat som kanske inte annars hinns med. Det ska vara på barnens villkor och om ni upplever glädje i det ni hittar på så kommer också barnen att göra det.